HRM zorg: Mariaziekenhuis Overpelt. AI-geïnspireerde opmaak van een competentieprofiel

HR Square 109
Het eerste grote luik van het project (uitgevoerd in samenwerking met Quintessence Consulting als externe partner) was het opstellen van 110 competentieprofielen. Het competentieprofiel voor de functiefamilie ‘leidinggevenden’ werd in eerste instantie opgezet op basis van een vragenlijst die peilt naar het belang van specifieke gedragingen voor diverse leidinggevende functies. Hiervoor werd de klassieke werkmethode gevolgd: aan een brede populatie van jobkenners wordt gevraagd om hun observaties en ideeën te delen via vragen met antwoordmogelijkheden. De resultaten daarvan worden besproken, aangepast en gefinaliseerd in een consensusmeeting waaraan een tiental personen deelnemen. Het was echter moeilijk om tot een consensus te komen over de manier waarop leidinggevenden hun eigen rol in het ziekenhuis zagen. Er bleek een vrij groot verschil in visie tussen de bespreking van die rol in een werkgroep en de output van de vragenlijst. Dit gaf bij de directie en veel leidinggevenden een oncomfortabel gevoel. Er kwam een...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.