HRM zorg: Medewerkersmonitor 2011. Hoe tevreden zijn medewerkers in de ouderenzorg?

HR Square 118
Essentie ● In de Medewerkersmonitor 2011 geven zorgverleners in de ouderenzorg hoge scores aan werktijden en -rooster, direct leiderschap, samenwerking, werkomgeving en welzijn, persoonlijke ontwikkeling en opleidingen. ● De zorgverleners zijn algemeen tevreden over het werk, vinden het zinvol en doen het graag. ● Aandachtspunten zijn werkbelasting en -druk, communicatie en informatieverstrekking en ook het syndicaal overleg. De Medewerkersmonitor is, net als de Bewonersmonitor, een initiatief dat in 2006-2007 van stapel liep bij de werkgroep Bezieling en Kwaliteitszorg van Caritas West-Vlaanderen. De enquête was aanvankelijk beperkt tot de regio West-Vlaanderen en tot leden van Zorgnet Vlaanderen. Intussen zijn beide monitoren uitgegroeid tot forse onderzoeken: in deze tweede editie participeerden al 120 woonzorgcentra en andere voorzieningen in de ouderenzorg aan de Bewonersmonitor en 67 voorzieningen aan de Medewerkersmonitor. Het onderzoek breidde zich dus uit naar andere provincies en sectoren, zowel openbaar als privé. De participanten vertrekken vanuit kernvragenlijsten en de resultaten...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.