HRM zorg: Medewerkersmonitor 2011. Hoe tevreden zijn medewerkers in de ouderenzorg?

HR Square 118
Essentie ● In de Medewerkersmonitor 2011 geven zorgverleners in de ouderenzorg hoge scores aan werktijden en -rooster, direct leiderschap, samenwerking, werkomgeving en welzijn, persoonlijke ontwikkeling en opleidingen. ● De zorgverleners zijn algemeen tevreden over het werk, vinden het zinvol en doen het graag. ● Aandachtspunten zijn werkbelasting en -druk, communicatie en informatieverstrekking en ook het syndicaal overleg. De Medewerkersmonitor is, net als de Bewonersmonitor, een initiatief dat in 2006-2007 van stapel liep bij de werkgroep Bezieling en Kwaliteitszorg van Caritas West-Vlaanderen. De enquête was aanvankelijk beperkt tot de regio West-Vlaanderen en tot leden van Zorgnet Vlaanderen. Intussen zijn beide monitoren uitgegroeid tot forse onderzoeken: in deze tweede editie participeerden al 120 woonzorgcentra en andere voorzieningen in de ouderenzorg aan de Bewonersmonitor en 67 voorzieningen aan de Medewerkersmonitor. Het onderzoek breidde zich dus uit naar andere provincies en sectoren, zowel openbaar als privé. De participanten vertrekken vanuit kernvragenlijsten en de resultaten...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.