HRM zorg. Op zoek naar personeel en engagement. Waarom flexibel loonbeleid essentieel is in de zorgsector

HR Square 101
Essentie ■ Engagement gaat verder dan tevredenheid. Geëngageerde medewerkers zijn gepassioneerd door hun job. En ze zijn loyaal. ■ Strategisch verlonen met individuele differentiatie en extralegale voordelen, en meer aandacht voor loopbaanontwikkeling hebben positieve impact op engagement, instroom en retentie. De witte sector moet de komende vier jaar in Vlaanderen 120.000 werknemers aantrekken. Een enorme uitdaging, waarvoor instellingen dringend alle middelen moeten inzetten. Het Zorgsymposium op 9 september 2010, georganiseerd door Streekoverleg Zuidoost-Vlaanderen met de steun van ‘Vlaanderen in Actie’ (ViA), kon dan ook op grote belangstelling rekenen. Zo’n 400 deelnemers waren benieuwd naar de gepresenteerde ‘Oplossingen voor de zorgsector in Vlaanderen’. In de themagroep ‘People’ werd nagegaan hoe zorginstellingen het personeelstekort kunnen wegwerken en welke troeven ze daarvoor moeten ontwikkelen. Eén van de oplossingen voor het nijpend gebrek aan helpende handen werd aangereikt door Luc Dekeyser. Hij is doctor in de Pedagogische Wetenschappen en professor aan de KU Leuven....

In de kijker

Aantal telewerkers in de EU verdubbeld

Bonussen van CEO’s amper gekoppeld aan milieuprestaties

Netto minstens 50 euro erbij vanaf 1 januari

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.