HRM zorg: Van probleemgerichte naar waarderende aanpak. Hoe werkt appreciative inquiry?

HR Square 109
Essentie ■ Appreciative inquiry (AI) of waarderend onderzoek is een methodiek: < waarin gezocht wordt naar wat goed werkt bij medewerkers en organisaties. < met een meerwaardegevend proces. ■ AI steunt op twee basisvragen: < wat is de specifieke setting die mogelijk maakte wat er nu al is? < welke mogelijkheden zijn er om nog beter te doen in de toekomst? ■ AI bestaat uit een cyclus van vier fasen: < discovery – ‘het beste wat er al is’. < dream – ‘wat er zou kunnen zijn’. < design – ‘wat er zou moeten zijn’. < destiny – ‘wat er zal zijn’. In 2010 doctoreerde Lou Van Beirendonck aan de Universiteit van Tilburg met het proefschrift ‘Dieptezicht in competentiemanagement – Integratie van een modernistische en postmodernistische visie’. Op basis hiervan verscheen in 2010 het boek ‘Iedereen content – Nieuwe paradigma’s voor competentie- en talentmanagement’(1). Van Beirendonck is oprichter-directeur van Quintessence...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.