HRM zorg: Zorgzaam leidinggeven in de praktijk. De coachende leider en het eigenaarschap

HR Square 104
Essentie ■ Coachend leiderschap is niet de gemakkelijkste vorm van leiderschap. ■ ‘Doe wat ik zeg’ is veel eenvoudiger, maar dat werkt enkel zolang men daarnaar luistert. ■ Er heerst een delicaat spanningsveld tussen leidinggeven enerzijds en verantwoordelijkheid geven en nemen anderzijds. Michel Rosius staat bij Voca Training & Consult onder meer in voor vorming in communicatie en leidinggeven, begeleiding van veranderingsprocessen, teamwerking en individuele coaching. We geven in het kort enkele van zijn ideeën weer over coachend leidinggeven en eigenaarschap. Hij lanceerde deze twee concepten tijdens de workshop (op de studiedag van 27 oktober 2010, georganiseerd door het Vlaams Welzijnsverbond) om de deelnemers aan te zetten tot een uitwisseling van ervaringen. Leiderschap “In de zorgsector heeft men het vaak over zelfsturende teams en dat leidt soms tot de misvatting dat er dan geen leiderschap nodig is. Zelfsturende teams hebben juist wél een goed leiderschap nodig”, stipt Rosius aan. Maar...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.