HRM zorgsector Fusies in de geestelijke gezondheidszorg “Heimwee mag, maar wel na de werkuren”

HR Square 56
Het huidige Centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg (CGG) Noordwest-Vlaanderen ontstond in 1999 na de fusie van drie organisaties: de vzw Sociaal Pedagogisch en Psychologisch Studiebureau (SPS) in Brugge, het Brugse CGG-FREE en het CGG van Oostende. De fusie vond plaats in het kader van het fusiedecreet van 1998, maar Philip Marroyen, toen SPS-directeur en voorzitter van de Federatie van Diensten voor Geestelijke Gezondheidszorg (FDGG), was al langer vragende partij. “Mijn collega van het VVI en ik hebben de fusies steeds gepromoot. Met een grotere organisatie is het praktischer werken. Als het personeelsbestand maar uit vijf personen bestaat en er moet onderhandeld worden met drie ziekenhuizen, is iedereen met niets anders bezig. Dankzij de fusie beschikken we nu over specialisaties en directieleden die zich over de onderhandelingen kunnen buigen. We staan ook sterker: we moesten meer body krijgen om in het kader van de samenwerking met andere organisaties meer au sérieux genomen...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.