HRM zorgsector: HRM in een woon- en zorgcentrum. Personeelsbeleid en kwaliteitszorg hand in hand

HR Square 58
In 1994 vonden drie personen uit de sociale sector elkaar in het plan om een rusthuis te bouwen in het Vlaams-Brabantse Kapelle-op-den-Bos: Marc Peeters, Karel Lambrechts en Yves Peleman. De drie initiatiefnemers waren al geruime tijd werkzaam in de gezondheidszorg en in diverse takken van de zorg voor ouderen. Ze bundelden hun ervaringen en op 1 juli 1997 opende woon- en zorgcentrum Akapella zijn deuren. Het rusthuis telt 80 woongelegenheden, waarvan er 70 zijn voorbehouden voor zwaar zorgbehoevende bewoners. Dementerenden worden opgevangen in een specifieke afdeling met 20 wooneenheden. Daarnaast zijn er nog 15 serviceflats voor meer valide ouderen. Lang voor de opening stelden de stichters een opdrachtsverklaring op. Ze beogen de uitbouw van een geïntegreerd project: een woon- en zorgcentrum dat functioneert als een sluitstuk van de hulpverlening aan de ouderen van Kapelle-op-den-Bos en omgeving. Alle aspecten van de intramurale en semimurale opvang komen hierbij aan bod in een...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.