HRS 72 Expertise bedrijfswagens: Trends en tips in het bedrijfswagenbeleid. Minder kosten, meer milieu

HR Square 81
Essentie ■ Om kosten te besparen, wijzigt twee derde van de bedrijven het bedrijfswagenbeleid. ■ Opvallend meer milieuvriendelijke accenten krijgen hun plaats. ■ De bedrijfswagen blijft het middel bij uitstek om talent in huis te halen én te houden. Kosten besparen blijft één van de belangrijkste doelstellingen bij het aanpassen van het bedrijfswagenbeleid. Zo heeft 82 procent van de organisaties een kortingsregeling met een of meerdere autoconstructeurs bedongen. In 2006 was dat nog 70 procent. Ook met de leasingmaatschappijen wordt nauwer samengewerkt om kosten te besparen, leasetermijnen te optimaliseren en de keuze in wagens en opties te beperken. Opvallend is ook dat een aantal milieuvriendelijke maatregelen aan een sterke opmars toe zijn. Al deze trends komen duidelijk naar voren in een studie van consultancybureau Mercer. Trend 1: ‘full cost budget’ Steeds meer bedrijven hanteren sinds 2008 een ‘full cost budget’, zo wijst de studie tevens uit. Zo’n budget is samengesteld...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.