Human. Alain Balcaen (AZ Groeninge). Van de industrie naar de zorg

HR Square 194
Alain Balcaen is bijna 25 jaar actief in HR. Met een master Handelswetenschappen (Ehsal, 1995) op zak startte hij zijn carrière bij zuivelcoöperatie Campina, als verantwoordelijke voor de personeelsadministratie voor kaderleden. Al vlug groeide hij er als HR Officer door naar een operationele functie in de vestiging in Sleidinge waar toen de PE-flessen werden gevuld. Na drie jaar, in 1999, maakte hij de overstap naar het toenmalige De Witte & Morel, nu Hudson. “Een goede leerschool. Ik wilde proeven van de verschillende functiegebieden van HR en verschillende omgevingen leren kennen”, vertelt Balcaen. Daar kreeg hij de kans zich verder te bekwamen in rekrutering en selectie en assessments en development centers. Hij was er ook verantwoordelijk voor diverse projecten in het domein van compensation & benefits, competentiemanagement, functieclassificaties en performance management. Terug naar de praktijk Een zestal jaar later kriebelde het om opnieuw met beide voeten in het werkveld te staan....

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.