Human – Caerslicht. Heeft Di Rupo dan toch gelijk?

HR Square 163
HR berekent het rendement  Di Rupo had niet helemaal ongelijk als hij terugdacht aan de eerste fabrieken. Het is immers beschreven hoe Taylor de arbeidsduur reduceerde van 16 naar 12 werkuren op een dag, onder meer door de introductie van nieuwe technologie. Als je daarvan vertrekt, klopt het dat we dankzij de technologie steeds minder zijn gaan werken. Maar technologische innovaties moeten nog steeds een economische rationale hebben. De ontwikkeling ervan kost immers geld. HR zal gevraagd worden welk rendement tegenover deze kosten geplaatst kunnen worden. Als we dankzij de technologie nog maar vijf werknemers nodig hebben in plaats van tien, dan zien we het rendement in de daling van de loonkosten en de technologie zal worden ontwikkeld. HR kan ook wijzen op de tijd die zal vrijkomen in het takenpakket van de werknemers. Tijd die gebruikt kan worden om nieuwe, misschien zelfs leuke en uitdagende taken op te nemen...

In de kijker

Aantal telewerkers in de EU verdubbeld

Bonussen van CEO’s amper gekoppeld aan milieuprestaties

Netto minstens 50 euro erbij vanaf 1 januari

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.