Human – Caerslicht

HR Square 188
Als het weer dan toch eens tegenzit op de Seychellen, duwen Marijke en ik de kussens van de zetel goed en binge-watchen we een serie op Netflix. Zo was er de Britse misdaadserie ‘Shetland’, waarin het hoofdpersonage Jimmy Peres opvallend veel misdrijven moet oplossen voor een eilandengroep met amper 23.000 inwoners. Uit een gesprek met moordverdachte Michael Maguire onthielden we een interessante levenswijsheid, die als volgt vertaald zou kunnen worden: “De wereld loopt vol met kleine, verwaande Davids die erop uit zijn om een Goliath neer te halen. Soms ben je het gewoon beu om deel uit te maken van iemands egotrip.” Het past mooi bij de gebeurtenissen van begin februari. Na enkele gemediatiseerde marsen slaagden de klimaatspijbelaars er indirect in om klimaatminister Joke Schauvliege van haar kabinet te verjagen. Daags nadien liepen de bosbrossers al met nieuwe borden rond met ‘Joke Ciaovliege’ op, wat de tijdsgeest extra accentueerde. Daarbuiten...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.