Human – Interview. Bart Pinxten (Eternit) over sociale dialoog. “Beetje tegenwind kan geen kwaad”

HR Square 156
Eternit “streeft een open en eerlijke dialoog na, binnen een harmonieus sociaal klimaat”, zo staat te lezen op de webpagina voor werkzoekenden van de onderneming. Het gebeurt eerder zelden dat bedrijven sociale dialoog zo expliciet (als één van de vier hoofdargumenten om kandidaten te overtuigen) in de kijker zetten. Bij de alom gekende producent van bouwmaterialen maakt veel méér doen dan wat wettelijk moet inzake overleg en communicatie deel uit van het DNA. Het begon heel lang geleden met wat we vandaag een sterk sociaal paternalisme zouden noemen: zorg dragen voor het personeel. Eternit was en is een voorloper op het vlak van sociale voorzieningen en ondersteuning, verzekeringen en flexibele (resultaatsgebonden) beloning voor het personeel. Ouderwets? Neen, het is misschien net een respectvolle benadering van de werknemers (en hun vertegenwoordigers) die het mogelijk gemaakt heeft dat een fabriek van bouwmaterialen op de Vlaamse buiten vandaag fraai rendabel draait. Ondanks stormen,...

In de kijker

Aantal telewerkers in de EU verdubbeld

Bonussen van CEO’s amper gekoppeld aan milieuprestaties

Netto minstens 50 euro erbij vanaf 1 januari

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.