Human – Interview. Inge Buyse (AZ Groeninge). “Mensen boven strategie”

HR Square 163
Inge Buyse volgt op 1 januari 2017 Jan Deleu op als ‘grote baas’ van AZ Groeninge in Kortrijk. Zij startte onder zijn begeleiding op 1 september voor een inloopperiode. Of deze dame met no-nonsense stijl en een fameuze trackrecord veel inlopen nodig heeft, kan betwijfeld worden, althans op het eerste gezicht. Hoewel, het is haar eerste job in de zorgsector. Maar vooral: het is goed dat een grote (en zelfs kleine) onderneming die gaat voor verandering en groei, met continuïteit van waarden, de tijd neemt om de opvolging te begeleiden en wortel te doen schieten. Vele bedrijven kunnen hieraan een puntje zuigen. Maar goed, dat was niet de reden waarom we Inge Buyse interviewden. Onze aandacht werd getrokken door een presentatie die zij op uitnodiging van Orfeo’s Kurt Desmedt en Claeys & Engels verzorgde voor een publiek van CEO’s over de kwestie ‘Kan en/of moet HR een strategische partner zijn?’....

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.