Human – Quoi Leroy?

HR Square 189
De Zuid-Afrikaanse schrijver Deon Meyer wou zich voor het schrijven van de literaire thriller‘Proteus’ verdiepen in de Xhosa-cultuur, maar dat lukte hem in eerste instantie niet omdat hijbleef focussen op de cultuurverschillen. Toen hij op zoek ging naar degemeenschappelijkheden, kwam de klik spontaan. In zijn voorwoord geeft hij deze wijzelevensles mee: “Richt je niet op wat mensen verdeelt en concentreer je niet op de verschillen.Zorg ervoor dat je iets gemeenschappelijks vindt, herken de overeenkomsten engemeenschappelijke ideeën. Het verandert voor altijd hoe je met anderen omgaat.” De ‘verkeerde’ cultuur?In deze wereld waarin internationale en nationale politici bewust verdeeldheid zaaien engroepen stigmatiseren door hen als vreemden af te schilderen zonder enigegemeenschappelijkheid of verbinding is de boodschap van Deon Meyer, die opgroeide in eenverdeeld land, bijzonder actueel en pertinent.Het bouwen van muren tussen gemeenschappen is de ultieme blijk van het institutionaliserenvan verschillen waarbij men aan de ene kant van de muur de ‘juiste’...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.