Human – Quoi Leroy? De sensitieve arbeidsmarkt. Fons Leroy

HR Square 156
Op een recent colloquium van de VUB over hoogsensitieve personen (HSP’s) bleek hoe moeilijk mensen met die kenmerken het hebben op de arbeidsmarkt. Ze voelen zich behandeld als zieken, terwijl ze nochtans kerngezond zijn. Ze voelen dat wervings- en selectiegesprekken draaien rond hun beperkingen, terwijl ze juist unieke kwaliteiten bezitten... HSP’ers hebben immers een groot empathisch, concentratie- en observatievermogen, ze blinken uit door creativiteit, perfectionisme, spiritualiteit en eigenaarschap.  Verontrustend fenomeen  Helaas hebben arbeidsmarktactoren veelal de houding om zich blind te staren op al dan niet gepercipieerde beperkingen, en veel te weinig op de aanwezige competenties en het groeipotentieel van personen. Dat is verontrustend. Willen we met méér mensen langer en kwaliteitsvol werken, dan hebben we echt nood aan een meer sensitieve arbeidsmarkt. We hebben nood aan een arbeidsmarkt die fijngevoelig met haar talenten omgaat, die talenten niet te vroeg afschrijft, die zich niet blind staart op het al dan niet...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.