Human Risk Management. Niet sexy, wel rendabel

HR Square 183
“Human Risk Management is een onderwerp dat ik zeven, acht jaar geleden per toeval heb ontdekt. Ik werkte al 20 jaar rond risico’s in de financiële wereld, maar werd op een dag uitgenodigd voor een conferentie georganiseerd door de federatie voor risk managers, samen met de Franse vereniging van HR-verantwoordelijken. Wat bleek: er wáren op dat moment helemaal geen processen op HR-risico’s te beheren. Nochtans is dat nu juist erg belangrijk, omdat het uiteindelijk toch gaat over je human capital.” Aan het woord is Abdel Bencheick, auteur van het boek ‘Comprendre les risques Ressources Humaines: Véritable enjeu et création de valeur pour l’entreprise’ en al lang aan de slag als risk manager, vandaag bij House of HR. De voormalige voorzitter van de ‘Commission Risques et Ressources Humaines’ bij AMRAE (de Franse ‘Association pour le Management des Risques et des Assurances de l’Entreprise’), was de eerste spreker tijdens de Académie d’Eté,...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.