Ignace De Breuck (Bozar): “Het vertrouwen groeit door veel en open te praten”

HR Square 209 (maart-april 2022)
Als culturele instelling ging Bozar de afgelopen twee jaar door een moeilijke periode. Er was de coronacrisis, uiteraard, maar ook een wissel aan de top die niet vlot verliep. Met HR-directeur Ignace De Breuck blikken we terug én vooruit, met aandacht voor welzijn en leiderschap, diversiteit en inclusie, en de rol die HR inneemt in de organisatie. Een eeuw geleden, in 1922, namen de toenmalige adel en bourgeoisie het initiatief om in Brussel een Paleis voor Schone Kunsten op te richten, een verzamelplaats voor verschillende artistieke disciplines in het hart van de hoofdstad. Toen in de jaren negentig die structuur, met losse vzw’s en verenigingen, (financieel) onhoudbaar werd, is beslist om de verschillende disciplines in één organisatie onder te brengen. Zo ontstond in het jaar 2000 Bozar zoals we die vandaag kennen, een nv van publiek recht met een sociaal doel. “De historiek van de organisatie bepaalt vandaag nog deels...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.