Ilse Van Belle (Fluvius) “Ik heb hier toch een beetje de rol van uitdager”

HR Square 197
Bij een fusie helpt het dat de HR-verantwoordelijke van buitenaf komt en soms geen weet heeft van hoe het vroeger ging, zo is de ervaring van Ilse Van Belle. Toch moet ze zich bewust zijn van de gevoeligheden wanneer ze structuren uittekent, processen definieert en werkt aan een nieuwe Fluvius-cultuur. “Frisse wind laten waaien, afstand houden en neutraliteit bewaren, is soms moeilijk”, weet ze. Fluvius is de onderneming die elektriciteit en aardgas tot bij u thuis brengt, het openbaar verlichtingsnet uitbaat en, afhankelijk van waar u woont, de rioleringen beheert. Door haar ‘multi-utility’ aanpak biedt Fluvius ook het beheer van warmtenetten, kabeltelevisie en telecom/data-diensten aan. De onderneming is een coöperatieve vennootschap waarvan de gemeenten, via de elf distributienetbeheerders, eigenaar zijn. Formeel is Fluvius ontstaan op 1 juli 2018, als fusie van Eandis en Infrax. Op 1 april 2019 werd ook Integan geïntegreerd. Als merknaam is Fluvius sinds vorig jaar in...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.