In de rechtbank.

HR Square 185
Afstand van concurrentiebeding: hoe expliciet is expliciet? Volgens de arbeidsrechtbank van Antwerpen wordt er niet geldig afstand van een niet-concurrentiebeding gedaan wanneer de werkgever hiervan afstand doet in een ontwerp van dadingsovereenkomst bezorgd aan, máár niet ondertekend door de werknemer. De arbeidsrechtbank van Antwerpen benadrukte dat het niet vereist is dat de werknemer de afstand van het beding aanvaardt, maar wel dat de afstand ondubbelzinnig gebeurt en niet afhankelijk wordt gemaakt van instemming met de andere bepalingen in de dadingsovereenkomst. Geldig niet-concurrentiebeding Wat was de case? Een werknemer trad in 2013 in dienst van een onderneming met een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd waarin een geldig niet-concurrentiebeding opgenomen werd. In december 2015 beëindigde de werknemer zijn arbeidsovereenkomst met inachtneming van een opzeggingstermijn, die in maart 2016 eindigde.Tijdens de opzeggingstermijn, evenals op de laatste werkdag van de werknemer, bezorgde de werkgever een ontwerp van dadingsovereenkomst aan de werknemer. De werknemer had oorspronkelijk...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.