In de rechtbank

HR Square 58
Kostenvergoedingen zijn populair, aangezien ze niet onderworpen zijn aan RSZ-bijdragen. Maar gaat het om ‘echte kostenvergoedingen’ of om ‘verdoken loon’? In twee recente arresten zette het arbeidshof van Brussel de krijtlijnen op het gebied van de onkostenvergoeding uiteen. In de eerste zaak meende de RSZ dat een forfaitaire kostenvergoeding van 371,84 euro, toegekend aan een financieel directeur, verdoken loon was. De RSZ vorderde hierop RSZ-bijdragen. Het arbeidshof volgde de RSZ niet en meende dat de kostenvergoeding voldeed aan alle voorwaarden om vrijgesteld te worden van RSZ-bijdragen. Het moet vooreerst gaan om kosten die het gevolg zijn van de tewerkstelling. Dit betekent niet dat ze inherent moeten zijn aan de uitvoering van de arbeidsovereenkomst, al mogen het geen privékosten zijn. Kosten voor opleidingen die vrij konden gekozen worden en in de privétijd werden gevolgd, zijn niet noodzakelijk privékosten. Ze werden immers gemaakt om op de hoogte te blijven van de nieuwigheden...

In de kijker

Aantal telewerkers in de EU verdubbeld

Bonussen van CEO’s amper gekoppeld aan milieuprestaties

Netto minstens 50 euro erbij vanaf 1 januari

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.