In de rechtbank

HR Square 197
Opzeggingsclausule in arbeidsovereenkomst: niet zomaar vrijgeleide voor hogere opzeggingsvergoeding Partijen die een opzeggingsclausule zijn overeengekomen voor de berekening van de opzeggingstermijn, moeten in principe deze clausule respecteren. Er moet echter steeds rekening worden gehouden met afwijkende regelingen binnen de onderneming. Voor de inwerkingtreding van de wet houdende de invoering van een eenheidsstatuut tussen arbeiders en bedienden van 16 december 2013 (hierna ‘de W.E.S.’ genoemd), voorzag het toenmalige artikel 82, §5 van de arbeidsovereenkomstenwet in de mogelijkheid een akkoord te sluiten over de door de werkgever na te leven opzeggingstermijn bij bedienden met een jaarloon hoger dan 64.508 euro bruto.De W.E.S. had onder andere tot doel de opzeggingstermijnen voor arbeiders en bedienden te uniformiseren. Zij voorzag ook in een overgangsregeling door voor bedienden met een jaarloon hoger dan 32.254 euro bruto, in dienst voor 1 januari 2014, te bepalen dat het eerste deel van de opzeggingstermijn (stap 1) één maand per...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.