In de rechtbank: Relevante uitspraken in arbeidsrecht, geselecteerd door Sara Torrekens, advocaat en senior associate bij Claeys & Engels.

HR Square 88
Verder tewerkstellen na ontslag om dringende reden kan zware gevolgen hebben Wat als een werknemer die ontslagen is om dringende reden toch nog op het werk verschijnt? Als de werkgever dat toestaat, zou het wel eens kunnen betekenen dat de samenwerking niet ‘definitief en onmiddellijk’ onmogelijk blijkt. Dan kan het ook niet om een ontslag om dringende reden gaan. Of toch? Een werknemer kan om ‘dringende reden’ ontslagen worden indien hij een fout beging die zo ernstig is, dat ze de verdere professionele samenwerking ‘definitief en onmiddellijk’ onmogelijk maakt. De idee die hierachter schuilt, is dat de werknemer het vertrouwen van de werkgever op een zodanige wijze heeft geschonden, dat het contract meteen moet worden verbroken. Laat de werkgever deze werknemer na het ontslag nog voort werken, dan bestaat het risico dat de rechtbank zal oordelen dat de fout blijkbaar onvoldoende ernstig was om als ‘dringende reden’ te worden weerhouden,...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.