In de rechtbank: Relevante uitspraken in arbeidsrecht, geselecteerd door Sara Torrekens, advocaat en senior associate bij Claeys & Engels.

HR Square 94
Impliciet ontslag: wanneer moet u standpunt innemen? Volgens het Hof van Cassatie stelt een partij die eenzijdig een ‘essentieel bestanddeel van de arbeidsovereenkomst’ (bijvoorbeeld het loon of de functie) in belangrijke mate wijzigt, impliciet een einde aan de arbeidsovereenkomst. Maar wanneer kunt u een beroep doen op ‘impliciet ontslag’? Hoelang na de ‘feiten’ kan dat? Vereist is alvast dat de andere partij de beëindiging van de arbeidsovereenkomst vaststelt. Deze is immers niet verplicht om zich op de beëindiging te beroepen. Hij of zij zou ervoor kunnen kiezen om de arbeidsrelatie onder de gewijzigde omstandigheden toch verder te zetten. Uit de verdere uitvoering van de (gewijzigde) arbeidsovereenkomst, zonder enig protest, zou men kunnen afleiden dat de betrokken partij afziet van de mogelijkheid om zich op ‘impliciet ontslag’ te beroepen. Cruciaal is dus te weten binnen welke periode een partij geacht wordt een standpunt in te nemen. Andere functie Het arbeidshof in...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.