In de rechtbank. Wat met ontslag om dringende reden wegens privézaken?

HR Square 165
Een correctionele veroordeling wegens onopzettelijke doodslag rechtvaardigt niet noodzakelijk een ontslag om dringende reden. Een werknemer werd ontslagen om dringende reden nadat hij werd gearresteerd en vervolgd voor opzettelijke doodslag (aanrijding van zijn vriendin). De motivatie van het ontslag bestond uit twee elementen: de opzettelijke doodslag het feit dat de werknemer werd gearresteerd omdat hij beschuldigd werd van deze feiten. Uiteindelijk oordeelde de correctionele rechtbank in hoger beroep dat er sprake was van onopzettelijke doodslag en het niet verlenen van bijstand aan een persoon in nood.Eén van de ingeroepen dringende redenen, meer bepaald dat de werknemer onder aanhoudingsmandaat werd geplaatst, maakt naar het oordeel van het arbeidshof op zich geen fout uit die werd begaan door de werknemer. Het gaat volgens het arbeidshof eerder om een indirect gevolg van een mogelijke fout van de werknemer. Het arbeidshof oordeelt dan ook dat er geen sprake kan zijn van een aan de...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.