In de rechtbank

HR Square 56
Mag zieke werknemer bedrijfsgoederen houden? Het antwoord is genuanceerd. Dat blijkt uit een recent arrest van het arbeidshof te Luik. Het arbeidshof te Luik boog zich over een zaak waarin een werknemer werd ontslagen met een te presteren opzegtermijn van twee weken. Daags nadien bezorgde de werknemer een medisch attest voor tien dagen. Prompt eiste de werkgever de afgifte van de sleutels van een bestelwagen (eigendom van het bedrijf) en enkele dossiers. De werknemer bezorgde alles terug, maar verstuurde dezelfde dag een aangetekende brief waarin contractbreuk werd vastgesteld in hoofde van de werkgever. De werknemer beweerde dat de werkgever hem verhinderde om het werk tijdens de opzegtermijn uit te voeren. Deze handelswijze kon volgens de werknemer worden beschouwd als een ‘impliciet ontslag’. De werknemer vorderde een opzegvergoeding. Het arbeidshof te Luik verduidelijkte dat er pas sprake kan zijn van ‘impliciet ontslag’ indien één van de partijen zijn contractuele verplichtingen niet...

Dit artikel is exclusief voor leden

In de kijker

Werknemers krijgen dit jaar gemiddeld 11 procent hogere bonus

Vierdaagse werkweek positief voor productiviteit

Arbeidskost steeg met bijna 7 procent

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.