In de rechtbank

HR Square 56
Mag zieke werknemer bedrijfsgoederen houden? Het antwoord is genuanceerd. Dat blijkt uit een recent arrest van het arbeidshof te Luik. Het arbeidshof te Luik boog zich over een zaak waarin een werknemer werd ontslagen met een te presteren opzegtermijn van twee weken. Daags nadien bezorgde de werknemer een medisch attest voor tien dagen. Prompt eiste de werkgever de afgifte van de sleutels van een bestelwagen (eigendom van het bedrijf) en enkele dossiers. De werknemer bezorgde alles terug, maar verstuurde dezelfde dag een aangetekende brief waarin contractbreuk werd vastgesteld in hoofde van de werkgever. De werknemer beweerde dat de werkgever hem verhinderde om het werk tijdens de opzegtermijn uit te voeren. Deze handelswijze kon volgens de werknemer worden beschouwd als een ‘impliciet ontslag’. De werknemer vorderde een opzegvergoeding. Het arbeidshof te Luik verduidelijkte dat er pas sprake kan zijn van ‘impliciet ontslag’ indien één van de partijen zijn contractuele verplichtingen niet...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.