In vorm tijdens en na de crisis: Ici Paris XL plukt de vruchten van diversiteitsbeleid. “Een handicap is niet noodzakelijk een arbeidshandicap”

HR Square 88
Essentie ■ Het probleem: het distributiecentrum van Ici Paris XL kampt door een verhuizing met een nood aan taalopleiding en extra werkkrachten. ■ De oplossing: de VDAB richt Nederlandse lessen voor Franstalige teamleaders in en zorgt voor de toeleiding van een aantal werknemers met een handicap. ■ De evaluatie: die werknemers integreren zich vlot en bezorgen hun werkgever door subsidies van de Vlaamse overheid ook een financieel voordeel. In 2006 verhuisde het plots fors gegroeide distributiecentrum van Ici Paris XL van Vorst naar Vilvoorde. Uitzendkrachten moesten in eerste instantie het extra werk opknappen. Eén probleem: het Vilvoordse hinterland spreekt vooral Nederlands, terwijl op de werkvloer tot dan Frans gesproken werd. De integratie verliep dan ook niet zo vlot, constateerde logistics operation manager Danny Roegies. Op zoek naar oplossingen, belde Roegies aan bij de VDAB, die een diversiteitsplan naar voren schoof. Een eerste stap was de gesubsidieerde opleiding ‘Nederlands op de...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.