In vorm tijdens en na de crisis: Jan Smets (Nationale Bank) over de crisis na de crisis. “Via opleiding voorbereiden op nieuwe economie”

HR Square 88
Essentie ■ Tijdens de crisis mogen we de uitdagingen op lange termijn niet uit het oog verliezen. ■ Onze arbeidsmarkt moet zich voorbereiden op een schaarste. ■ Om onze welvaart op peil te houden, moet onze economie zichzelf heruitvinden. ■ Alleen via gedegen opleiding kunnen we ons voorbereiden op een andere toekomst. ■ De transformaties in de economie vergen meer gecoachte mobiliteit. De aandacht van politici, journalisten en waarnemers gaat grotendeels naar de economische crisis of de onmiddellijke gevolgen ervan. Een langetermijnproblematiek zoals de vergrijzing lijkt wat naar de achtergrond verschoven. Ter illustratie: de zoekterm ‘vergrijzing’ levert in het media-archief Mediargus voor de periode november 2009 – januari 2010 exact 340 artikels op. Voor dezelfde periode twee jaar voordien is dat bijna het dubbele. Jan Smets, hoofdeconoom en directeur van de Nationale Bank van België en tevens ondervoorzitter van de Hoge Raad voor Werkgelegenheid, waarschuwt om tijdens de economische storm...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.