INCOSE 2016. Internationale conferentie in Brussel. “Goed sociaal kapitaal verhoogt de belastbaarheid”

HR Square 161
Naast ‘agility’ – het willen werken, ‘goesting’ hebben om aan de slag te zijn en te blijven – is ‘ability’ de tweede belangrijke component bij duurzame inzetbaarheid. “Ability of capaciteit gaat in wezen over de mentale en fysieke gezondheid van medewerkers, al is er wel overlap met agility”, zegt Philippe Kiss, arbeidsgeneesheer bij Securex en verbonden aan de Universiteit Gent. “In de arbeidsgeneeskunde gaat het steeds over belastbaarheid en belasting. De belasting wordt bepaald door het werk dat je moet doen, terwijl de belastbaarheid afhangt van het individu en bovendien verandert in de loop van de tijd.” Slijtage  De voornaamste reden van uitval zijn de locomotorische aandoeningen. Het gaat vooral over degeneratieve aandoeningen, zeg maar slijtage omdat de belasting groter is dan de belastbaarheid. Die slijtage is vaak voorspelbaar. Van sommige beroepen weet men dat mensen vanaf een bepaalde leeftijd de job niet meer kunnen uitoefenen. “Ofwel werk je dan...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.