Ingrid Marcelis (Duvel Moortgat): Authenticiteit en internationale groei verzoenen

HR Square 209 (maart-april 2022)
Ingrid Marcelis ruilde in december 2021 Ontex voor Duvel Moortgat waar ze Chief Human Resources Officer werd. Haar ruime en internationale HR-ervaring zet ze in om Duvel Moortgat nog meer te laten uitgroeien tot een sterk en internationaal merk. Ingrid Marcelis koos bewust voor een carrière in HR. “Het klinkt clichématig, maar ik vind met mensen omgaan zeer boeiend”, verklaart Marcelis haar keuze. Ook komt haar juridische kennis meer dan van pas. “Ook in HR blijf je bezig met recht. Het juridische is zelfs prominent aanwezig binnen HR. Denk maar aan arbeidsrecht, de welzijnswetgeving, het ontslagrecht, de GDPR. Bovendien is juridische kennis een pluspunt in gesprekken met sociale partners.” Marcelis doorliep alle HR-afdelingen, gaande van personeelsadministratie, over payroll tot steeds meer internationale functies. “Mijn voorkeur gaat naar een generalistische functie. De diversiteit van HR is immers zeer boeiend”, merkt ze op. Een rode draad doorheen haar carrière is dat ze...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.