Innovatie en HRM: Johnson & Johnson: hoe een clubje wetenschappers managen?

HR Square 5
Weinig sectoren zijn zo onderzoeksgedreven als de farmaceutische industrie. Binnen Janssen Pharmaceutica legt de divisie Johnson & Johnson Pharmaceutical Research & Development (J&J PRD) zich toe op de onderzoeksactiviteiten. J&J PRD is het samengaan van twee vroeger gescheiden entiteiten binnen de Johnson & Johnson-groep. Deze globalisatie paste in de zoektocht naar efficiëntie als gevolg van de competitieve marktsituatie. Het samenbrengen van talent moest leiden tot een kruisbestuiving tussen de vroegere entiteiten. J&J PRD telt ongeveer 4000 medewerkers, waarvan 1600 in Europa (1300 in België). Het gaat vooral om laboranten en universitair geschoolden. Frank Catteeuw is sinds twee jaar Organizational & Employee Development Director bij J&J PRD. Hij erkent dat het geen evidente opdracht is om een groep wetenschappers van dergelijke omvang te managen. Catteeuw stelt vast dat J&J PRD de afgelopen jaren veel inspanningen leverde om van een inputgerichte organisatie (klemtoon op wat men kan, over de laatste kennis en...

In de kijker

Aantal telewerkers in de EU verdubbeld

Bonussen van CEO’s amper gekoppeld aan milieuprestaties

Netto minstens 50 euro erbij vanaf 1 januari

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.