Innovatieve arbeidsorganisatie bij Familiehulp

HR Square 190
Multidisciplinaire zorgteams, verantwoordelijkheden dieper in de organisatie leggen eneen nieuwe visie op leiderschap. Zo bereidt thuiszorgorganisatie Familiehulp zich voorop de toekomst in een sterk veranderend zorglandschap. Ze doet hiervoor een beroep opde principes van innovatieve arbeidsorganisatie. Het ‘Project 2020!’ ontving onlangs hetESF-ambassadeurschap ‘Werkbaar Werk’.“Het zorglandschap evolueert enorm snel. De vermaatschappelijking van de zorg, devermarkting van de zorg, het persoonsvolgend model, de technologische ontwikkelingen ende ‘oorlog om talent’. Al deze veranderingen vergen een andere manier van denken en doenvan zowel de organisatie als de medewerkers en dus ook nieuwe structuren en systemen”,schetst Ann Demeulemeester, algemeen directeur van Familiehulp. “De omgeving waarin wewerken, is ook veel complexer geworden. De cliënten staan meer en meer centraal, én zijnveeleisender. De zorgtaken zijn zwaarder. Van onze medewerkers wordt dan ook een grotewendbaarheid verwacht. Daarbij komt nog dat we met zijn allen ook langer moeten werken.We moeten dus ook nadenken over hoe het werk werkbaar te...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.