Innovatieve arbeidsorganisatie bij Familiehulp

HR Square 190
Multidisciplinaire zorgteams, verantwoordelijkheden dieper in de organisatie leggen eneen nieuwe visie op leiderschap. Zo bereidt thuiszorgorganisatie Familiehulp zich voorop de toekomst in een sterk veranderend zorglandschap. Ze doet hiervoor een beroep opde principes van innovatieve arbeidsorganisatie. Het ‘Project 2020!’ ontving onlangs hetESF-ambassadeurschap ‘Werkbaar Werk’.“Het zorglandschap evolueert enorm snel. De vermaatschappelijking van de zorg, devermarkting van de zorg, het persoonsvolgend model, de technologische ontwikkelingen ende ‘oorlog om talent’. Al deze veranderingen vergen een andere manier van denken en doenvan zowel de organisatie als de medewerkers en dus ook nieuwe structuren en systemen”,schetst Ann Demeulemeester, algemeen directeur van Familiehulp. “De omgeving waarin wewerken, is ook veel complexer geworden. De cliënten staan meer en meer centraal, én zijnveeleisender. De zorgtaken zijn zwaarder. Van onze medewerkers wordt dan ook een grotewendbaarheid verwacht. Daarbij komt nog dat we met zijn allen ook langer moeten werken.We moeten dus ook nadenken over hoe het werk werkbaar te...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.