Internationaal werk

HR Square 166
Jonge Australiërs, Canadezen of Zuid-Koreanen op vakantie én aan het werk in België België heeft vijf bilaterale akkoorden ter verbetering van de mobiliteit van jongeren in het kader van een werkvakantieprogramma (WVP) met Australië, Canada, Nieuw-Zeeland, Taiwan en Zuid-Korea. Er is ook al een onderhandelingsproces opgestart met Japan. Wat betekent dit concreet op werkgebied in België? Net zoals talloze Belgische jongeren op basis van deze akkoorden voor een jaar naar het buitenland kunnen trekken, kunnen ook jonge onderdanen tussen de leeftijd van 18 en 30 jaar van de betrokken landen gedurende maximaal 12 maanden in België verblijven om ons land en cultuur te leren kennen én er te werken om hun financiële middelen aan te vullen. Welke formaliteiten voor verblijf in België? De buitenlandse onderdaan die wenst gebruik te maken van het WVP, moet zijn aanvraag indienen bij de bevoegde Belgische ambassade of het consulaat in zijn land van herkomst....

In de kijker

Netto minstens 50 euro erbij vanaf 1 januari

Werkgevers nemen maatregelen tegen hoge energiekosten

Werknemers krijgen dit jaar gemiddeld 11 procent hogere bonus

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.