Internationaal werk. Arbeidsmigratie: nieuwe regels

HR Square 203 (maart-april 2021)
Het algemene principe is dat een werknemer zich in het buitenland moet bevinden opdat een toelating tot arbeid kan worden afgeleverd. Op deze regel bestaan enkele uitzonderingen voor o.a. hooggeschoolde werknemers, waarvoor onder bepaalde voorwaarden wel een single permit kan worden aangevraagd vanuit een wettig verblijf in België. De Vlaamse regering heeft in haar besluit van 8 januari 2021 de definitie van wettig verblijf aangepast aan de nieuwe voorwaarden van de federale regering. Derdelanders kunnen hierdoor enkel nog een aanvraag indienen vanuit een wettig kort verblijf of vanuit een lang verblijf als student of als onderzoeker. Voor andere categorieën van derdelanders in lang verblijf (zoals gezinsherenigers) zal het niet langer mogelijk zijn om een single permit aanvraag vanuit een verblijf in België in te dienen. Bovendien zal het vanaf 1 maart 2021 ook mogelijk zijn om een toelating tot arbeid aan te vragen voor een knelpuntberoep vanuit een wettig verblijf...

In de kijker

Netto minstens 50 euro erbij vanaf 1 januari

Werkgevers nemen maatregelen tegen hoge energiekosten

Werknemers krijgen dit jaar gemiddeld 11 procent hogere bonus

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.