Internationaal werk. Arbeidsmigratie: nieuwe regels

HR Square 203 (maart-april 2021)
Het algemene principe is dat een werknemer zich in het buitenland moet bevinden opdat een toelating tot arbeid kan worden afgeleverd. Op deze regel bestaan enkele uitzonderingen voor o.a. hooggeschoolde werknemers, waarvoor onder bepaalde voorwaarden wel een single permit kan worden aangevraagd vanuit een wettig verblijf in België. De Vlaamse regering heeft in haar besluit van 8 januari 2021 de definitie van wettig verblijf aangepast aan de nieuwe voorwaarden van de federale regering. Derdelanders kunnen hierdoor enkel nog een aanvraag indienen vanuit een wettig kort verblijf of vanuit een lang verblijf als student of als onderzoeker. Voor andere categorieën van derdelanders in lang verblijf (zoals gezinsherenigers) zal het niet langer mogelijk zijn om een single permit aanvraag vanuit een verblijf in België in te dienen. Bovendien zal het vanaf 1 maart 2021 ook mogelijk zijn om een toelating tot arbeid aan te vragen voor een knelpuntberoep vanuit een wettig verblijf...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.