Internationaal werk. De detacheringsbrief vandaag en morgen

HR Square 179
  Artikel 20bis van de Arbeidsovereenkomstenwet verplicht werkgevers om voorafgaand aan een tewerkstelling in het buitenland voor langer dan één maand, een document te overhandigen aan de werknemers dat specifieke informatie bevat. Wat moet er precies gebeuren? De werkgever moet de werknemer informeren over de duur van het werk in het buitenland, de muntsoort waarin het loon wordt uitbetaald, de eventuele voordelen die aan de opdracht in het buitenland verbonden zijn en de eventuele voorwaarden van de terugkeer. Deze verplichting geldt zowel voor tewerkstelling binnen als buiten Europa. Informatieverplichting artikel 20bis Artikel 20bis vormt de (gedeeltelijke) Belgische implementering van Richtlijn 91/533/EEG, die een algemene informatieverplichting oplegt aan werkgevers voor werknemers die in een ander land moeten werken. Het gaat om: ■ Duur: het schriftelijk document (kan ook elektronisch) dient de duur van de tewerkstelling in het buitenland te vermelden. Er moet nagegaan worden wat de precieze impact zal zijn van...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.