Internationaal werk. De detacheringsbrief vandaag en morgen

HR Square 179
  Artikel 20bis van de Arbeidsovereenkomstenwet verplicht werkgevers om voorafgaand aan een tewerkstelling in het buitenland voor langer dan één maand, een document te overhandigen aan de werknemers dat specifieke informatie bevat. Wat moet er precies gebeuren? De werkgever moet de werknemer informeren over de duur van het werk in het buitenland, de muntsoort waarin het loon wordt uitbetaald, de eventuele voordelen die aan de opdracht in het buitenland verbonden zijn en de eventuele voorwaarden van de terugkeer. Deze verplichting geldt zowel voor tewerkstelling binnen als buiten Europa. Informatieverplichting artikel 20bis Artikel 20bis vormt de (gedeeltelijke) Belgische implementering van Richtlijn 91/533/EEG, die een algemene informatieverplichting oplegt aan werkgevers voor werknemers die in een ander land moeten werken. Het gaat om: ■ Duur: het schriftelijk document (kan ook elektronisch) dient de duur van de tewerkstelling in het buitenland te vermelden. Er moet nagegaan worden wat de precieze impact zal zijn van...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.