Internationaal werk. Een Belg voor een Belgische werkgever aan de slag in Nederland: waar betaalt hij belastingen?

HR Square 177
  Bij een internationale tewerkstelling van een werknemer is het van cruciaal belang te weten waar de werknemer belast zal worden op zijn beroepsinkomsten. Hoe zit dat met een Belg die voor een Belgische werkgever ook aan de slag is in Nederland? Hier komt de 183 dagenregel in zicht. België heeft met de meeste industriële landen een dubbelbelastingverdrag gesloten. Deze verdragen zorgen er onder andere voor dat de beroepsinkomsten maar in één land belastbaar zijn (hetzij de woonstaat, hetzij de werkstaat). Op die manier wordt een dubbele belasting in woonstaat én werkstaat vermeden.Om te weten te komen in welk land een bepaald beroepsinkomen belastbaar is, dient men telkens het toepasselijke dubbelbelastingverdrag bij de hand te nemen. Hoewel de meeste verdragen sterke gelijkenissen vertonen, is het steeds mogelijk dat het ene verdrag op bepaalde punten anders geformuleerd is dan het andere.In het kader van dit artikel gaan we verder in op...

Dit artikel is exclusief voor leden

In de kijker

Werknemers krijgen dit jaar gemiddeld 11 procent hogere bonus

Vierdaagse werkweek positief voor productiviteit

Arbeidskost steeg met bijna 7 procent

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.