Internationaal werk. Heeft buitenlandse zelfstandige (consultant) in België beroepskaart nodig?

HR Square 165
  Zoals werknemers van buiten de Europese Economische Ruimte (EER) (*) in principe verplicht zijn een arbeidskaart aan te vragen, dienen zelfstandigen uit die landen een beroepskaart te verkrijgen vooraleer ze in België mogen werken. Er zijn wel enkele uitzonderingen. Het verkrijgen van een beroepskaart is niet vanzelfsprekend: de procedure duurt lang (soms drie tot zes maanden) en er wordt nauwgezet geëvalueerd of de zelfstandige voldoet aan de voorwaarden. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld de aanvraag voor een arbeidskaart B: als een werknemer met een bachelordiploma voldoende verdient en de nodige documenten voor de aanvraag van een arbeidskaart B voor hooggeschoold personeel kan voorleggen, kan deze doorgaans al na vier weken worden toegekend.Voor de aanvraag van de beroepskaart voor de zelfstandige worden drie criteria geverifieerd door de bevoegde gewestelijke overheid: ■ Als de zelfstandige nog niet over een verblijfsrecht van meer dan drie maanden beschikt, moet hij een visum van...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.