Internationaal werk: Nuttig advies over juridische aspecten bij internationale tewerkstelling, geselecteerd door Sophie Maes, advocaat en vennoot bij Claeys & Engels.

HR Square 115
Detacheringen naar het buitenland: kan arbeidswetgeving van gastland genegeerd worden? Meer en meer werknemers worden tijdelijk naar het buitenland gestuurd. Het kan gaan om een korte opdracht bij een buitenlandse klant of een ‘assignment’ van een aantal jaren bij een andere onderneming in de groep. In de meeste gevallen behouden deze werknemers hun Belgische arbeidsovereenkomst. Alleen de plaats van tewerkstelling en een aantal loonvoorwaarden zijn tijdelijk gewijzigd. Maar volstaat het dat de werknemer zijn Belgische arbeidsovereenkomst behoudt om de arbeidswetgeving van het gastland buiten schot te houden? Op basis van Europese regelgeving kan de arbeidswetgeving van het gastland bij detacheringen opzij geschoven worden. Uit de publicatie ‘Secondments To And Within Europe’, dat het advocatenkantoor Claeys & Engels samen met 21 andere Europese leden van de Ius Laboris-alliantie heeft opgesteld, blijkt dat er tussen de diverse landen alvast belangrijke verschillen bestaan. Verdrag van Rome (19 juni 1980) en de Rome-I-verordening (17...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.