Internationaal Werk. Thuiswerk vanuit het buitenland: aandachtspunten

HR Square 202
Naast deze tijdelijke vraagstukken denken vele ondernemingen ook strategisch na om de arbeidsplaats op lange termijn anders in te vullen en om structureel al dan niet gedeeltelijk telewerk in te voeren. Maar wat indien het telewerk vanuit het buitenland wordt uitgevoerd? Arbeidsmigratie Gezien de werknemer in het buitenland werkt, moet nagegaan worden of er toelatingen tot arbeid of verblijf nodig zijn. Binnen de EER zal dit doorgaans geen probleem vormen voor Unie-burgers (zij het dat na drie maanden er desgevallend een verblijfskaart moet worden aangevraagd), maar dit kan wel het geval zijn voor derdelanders. Een ‘single permit’ geeft een derdelander immers enkel de toelating om in België te werken. Met een single permit kunnen derdelanders weliswaar maximaal 90 dagen in een periode van 180 dagen in het Schengengebied verblijven, maar er moet telkens per lidstaat worden onderzocht of er nog een bijkomende toelating tot arbeid vereist is. Wanneer er buiten...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.