Internationaal werk. Wat bij ‘gelijktijdige tewerkstelling’ zonder akkoord van de werkgever?

HR Square 187
  Telt de activiteit die op het grondgebied van een andere lidstaat wordt uitgevoerd zonder akkoord van de werkgever, mee bij het bepalen van de toepasselijke sociale zekerheid? Om te bepalen welk sociale-zekerheidsstelsel van toepassing is op werknemers en zelfstandigen die werken in de EU, moeten de regels van Verordening (EG) 883/2004 (*) worden toegepast. De basisregel luidt dat ze onderworpen zijn aan de lidstaat waar de werkzaamheden worden uitgevoerd (het werkstaatprincipe), zelfs indien ze in een andere lidstaat wonen. Voor personen die in twee of meer lidstaten werken, zijn er bijzondere regels. Maar hoe ziet het Europees Hof van Justitie dat? Voorgelegd aan Europees Hof van Justitie Onder Verordening (EEG) 1408/71 (de voorganger van de huidige Verordening) namen de meeste lidstaten aan dat er sprake was van ‘gelijktijdige tewerkstelling’ zodra een werknemer minstens één dag per maand in een andere lidstaat werkte. In dat geval waren de werknemers onderworpen...

Dit artikel is exclusief voor leden

In de kijker

Werknemers krijgen dit jaar gemiddeld 11 procent hogere bonus

Vierdaagse werkweek positief voor productiviteit

Arbeidskost steeg met bijna 7 procent

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.