Internationaal werk. Wat met de belastbaarheid van een niet-concurrentievergoeding in een internationale context?

HR Square 180
Wanneer een arbeidsovereenkomst wordt beëindigd, wenst de werkgever zich soms te beschermen tegen een mogelijke concurrentiële activiteit van de werknemer. In dergelijke gevallen wordt dan ook vaak, bovenop een eventuele opzegvergoeding, een niet-concurrentievergoeding toegekend. Maar hoe wordt die vergoeding belast in een internationale context?   Naast vragen omtrent bijvoorbeeld de belastingwijze en de in te houden bedrijfsvoorheffing, kan de aanwezigheid van internationale aspecten in het dossier aanleiding geven tot bijkomende problemen. Wat met een werknemer die zijn beroepsactiviteiten uitoefende in verschillende landen? Wat indien de werknemer na de beëindiging van de arbeidsovereenkomst verhuist naar een ander land? Wat als de niet-concurrentievergoeding verschillende landen dekt?De Belgische fiscale administratie heeft in een circulaire van 25 mei 2005 (AFZ 2005/0652) toegelicht hoe zij vergoedingen behandelt die worden toegekend naar aanleiding van de beëindiging van de arbeidsovereenkomst en waarbij er internationale aspecten aanwezig zijn. Zeer kort wordt hierin ook ingegaan op wanneer en hoe...

Dit artikel is exclusief voor leden

In de kijker

Werknemers krijgen dit jaar gemiddeld 11 procent hogere bonus

Vierdaagse werkweek positief voor productiviteit

Arbeidskost steeg met bijna 7 procent

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.