Internationaal werk

HR Square 114
Training in internationale groep: arbeidskaart nodig? Een internationale groep organiseert zijn interne opleidingen wel eens in één vestiging. Hebben de buitenlandse trainees dan een arbeidskaart nodig? Multinational X heeft een internationaal opleidingscentrum in Brussel opgericht. Daar worden managementopleidingen met een duur van zes weken gegeven aan een selecte groep van ‘high potentials’ van over de hele wereld. Onder de eerste groep trainees bevinden zich onder meer Niza (Pakistaanse nationaliteit, maar in dienst van de Duitse dochter van groep X), John (uit New York, VS) en Diego (uit Buenos Aires, Argentinië). John heeft een arbeidsovereenkomst met de Amerikaanse onderneming uit de groep X, terwijl Diego een arbeidsovereenkomst heeft met de Argentijnse dochter van de groep. Hebben ze een arbeidskaart nodig voor de zes weken die ze in België zullen spenderen? Vrijstelling De Belgische wetgever heeft voor dergelijke opleidingen de formaliteiten enigszins afgezwakt. Zo kunnen drie categorieën van werknemers helemaal vrijgesteld zijn...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.