INTERVIEW. Annelies Daenen (H.-Hartziekenhuis Lier): “Zorgen voor de patiënt betekent hier ook zorgen voor elkaar.”

HR Square 194
Ze mag dan wel een diploma Rechten hebben, Annelies Daenen werkt al bijna haar hele loopbaan in HR. Na een lange passage bij Electrabel kwam ze in 2007 terecht bij Agfa in Mortsel, waar ze als HR-manager veel turbulente tijden meemaakte. “Aan de ene kant moesten we besparen, aan de andere kant moesten we innoveren en voldoende nieuwe profielen aantrekken”, zegt ze. Als Global Head of Talent Acquisition & Development voor de volledige groep zette Daenen een nieuw rekruteringsmodel op en sleutelde ze aan het werkgeversmerk van Agfa, wat in de complexe en snel veranderende context niet eenvoudig was. “Op het vlak van talentmanagement hebben we een nieuw performantiekader uitgewerkt. De klassieke HR-aanpak, met doelstellingen, tweejaarlijkse evaluaties en een bonusbeoordeling, werden ingewisseld voor een ‘zacht’ beleid zonder ratings. Zeker in een ingenieurswereld worden beoordelingen vaak heel mathematisch benaderd, waardoor iedereen uiteindelijk altijd gedemotiveerd is.” Veel bedrijven herbekijken hun evaluatieproces. Is...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.