Interview. Ans De Vos (Antwerp Management School). “Inzetten op ontwikkeling is altijd een investering, geen kost”

HR Square 166
Vijftien jaar geleden ging ons allereerste interview met de toen pas gedoctoreerde Ans De Vos, voor de allereerste editie van HR Square, over het ‘psychologisch contract’ tussen werkgever en werknemer. Bestaat iets dergelijks nog anno 2017? Indien ja, hoe kan het er dan vandaag uitzien en hoe zou het beter kunnen? En waar zit het verband met duurzaam loopbaanbeleid? Een verkenning. Ans De Vos: “Natuurlijk bestaat er nog een psychologisch contract tussen werkgever en werknemer, dat was al zo in de jaren 1960 toen het verschijnsel voor het eerst werd beschreven en dat is nu niet anders. Het psychologisch contract zal er altijd zijn. Het is een toevoeging aan het formele, geschreven contract, een mentale overeenkomst die de wederzijdse engagementen bepaalt. De kernvraag is eerder welke grondslagen en welke inhoud het vandaag heeft. De voorbije jaren is duidelijk dat het psychologisch contract langs beide kanten niet meer gaat over levenslange...

In de kijker

Bescheiden start voor vierdagenwerkweek

Provincie Antwerpen zet werknemers aan het fietsen

Uitzendactiviteit weerspiegelt een vertragende economie

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.