Interview: Astrid De Lathauwer (Belgacom). HR is de vertaling van waar het bedrijf voor staat.

HR Square 27
"Ik werk graag in grote bedrijven omdat ik houd van de variëteit en de complexiteit die je daar aantreft. Belgacom lijkt soms wel een kleine multinational in België, want in deze groep vind je zoveel verschillende bedrijven, culturen en producten samen." Astrid De Lathauwer heeft van haar komst bij Belgacom na vijf jaar duidelijk nog geen ogenblik spijt. De groep personeelsleden waar zij als chief HR-officer de verantwoordelijkheid voor draagt, is alleszins omvangrijk genoeg: alleen al de vastelijndiensten tellen vandaag 13.500 voltijdse equivalenten. In 1997 waren dat er echter 26.000. Die afslanking gebeurde voornamelijk in twee grote plannen: PTS in 1997 met 6000 afvloeiingen en BeST in 2001 met 4000 afvloeiingen. Minstens even ingrijpend voor de organisatie was dat eveneens een gigantisch aantal medewerkers van job veranderde: 6600 bij PTS en 2200 met BeST. Belgacom mag zichzelf dus sterk noemen in interne herscholing: alleen al voor de eerste fase werd...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.