Interview: Cindy Gorissen (Cegeka). “De interne HR-dienstverlener: beter, sneller en goedkoper”

HR Square 90
De IT-dienstverlener Cegeka heeft – zonder veel ruggensteun of inspiratie van buitenaf – met succes de eerste stappen gezet in de omvorming van de HR-dienst tot een interne dienstverlener die op zijn prestaties afgerekend wordt door de interne klant. En die zonder vrees de prijs- en kwaliteitconcurrentie met externe dienstverleners aandurft. HR-manager Cindy Gorissen doet het verhaal. - Wat betekent ‘return on investment’ in de context van personeelsbeleid? Bestaat het echt? Kan het gemeten en georganiseerd worden? Cindy Gorissen: “Er bestaat niet veel literatuur over en er zijn in België weinig concrete voorbeelden te vinden van een ‘return on investment’-beleid voor HRM. Toen we een ‘shared services centre’ zouden oprichten, heb ik geluisterd bij organisaties die ik van vroeger kende. Financiën als ‘shared services centre’ kwam geregeld voor, maar HR werd zeer zelden op die manier georganiseerd. De ervaringen, de ken- en stuurgetallen waarop we ons nu baseren, komen voornamelijk...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.