Interview: Daniel Jeanquart en Ilse Van Rompuy (Idewe): “HRM in een rustig kabbelende en wassende beek”

HR Square 13
De externe dienst voor preventie en bescherming Idewe werd in 1969 als arbeidsgeneeskundige dienst met een vzw-statuut opgericht binnen de christelijke zuil. Vandaag zijn de zogenaamde constituanten het Algemeen Christelijk Werknemersverbond (ACW), het Verbond van Christelijke Werkgevers en Kaderleden (VKW), Caritas en de KU Leuven. Is dit een social profit-organisatie? Onze gesprekspartners aarzelen om het etiket te plakken, maar zeker is dat (financieel) winststreven niet de drijfveer is. De organisatie heeft geen aandeelhouders die dividenden verwachten. Commentarieert Daniel Jeanquart: “We zorgen er uiteraard voor dat er op het eind van het jaar een overschot is, maar dat wordt maximaal aangewend voor service aan de klanten en voor onze medewerkers.” De dienst telt ongeveer 500 medewerkers, verspreid over acht vestigingen in Vlaanderen. Het eerste Waalse kantoor (in Namen) wordt momenteel opgestart. Het personeel bestaat uit ongeveer 150 arbeidsartsen, ongeveer evenveel verpleegkundigen, een vijftiental ingenieurs en enkele tientallen specialisten in met werk...

In de kijker

Bescheiden start voor vierdagenwerkweek

Provincie Antwerpen zet werknemers aan het fietsen

Uitzendactiviteit weerspiegelt een vertragende economie

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.